FLAT REFURBISHMENT

SANDBANKS

10 Fairwinds • Brownsea Road • Sandbanks • Poole


Following inspection of our comprehensive refurbishment of flat 4 back in 2012 we were contacted by Mr & Mrs Tillett in the hope we would provide them with a similar contemporary look and feel. Whilst ripping out the flat, it made sense to provide an entirely new plumbing and electrical system and acoustic insulation all hidden within newly dropped ceilings – this allowed us to install energy efficient LED downlights to the key areas providing a cool modern look. Opening up the kitchen through to the living space and re-configuring the layout of the units and appliances has really given the flat the sleek modern vibe prescribed in our brief and transformed it from the one bought 13 years ago.

Following recommendation, Mr & Mrs Pritchard approached us to tackle the refurbishment of their newly acquired holiday home in Poole. Nestled within the heart of the acclaimed Sandbanks Peninsular, “Fairwinds” was bought as a bolthole to escape the hustle and bustle of a busy life in South Wales. Having sustained a long standing leak in the kitchen, and some somewhat spurious “DIY” attempts the property was in a sorry state, requiring immediate attention.
A new metal frame ceiling throughout enabled a full electrical re-wire, inset spotlights together with acoustic insulation. The old hot water cylinder was replaced with a pressurized “megaflow” cylinder providing a far superior hot water system & with no gas in the block, this was a crucial upgrade, allowing for the installation of the new power shower. The fully tiled bathroom benefits from a newly constructed boiler cupboard & large step in shower area. The rest of the flat is fully re-plastered with all new skirting & architrave and light oak finished doors to complement. Also with absolutely no air extraction from either the kitchen or bathroom, new outside ducting is concealed within the ceiling void – essential, we believe, for open plan living. Night storage heaters are replaced with the client’s desire for low profile under floor heating throughout & with a neatly designed kitchen & breakfast bar, it makes this the perfect weekend retreat by the sea.

CLIENT TESTIMONIAL

After owning the property for 13 years, the time had come for a refurbishment. We viewed a previous William Bowley project in our block and were very impressed with what we saw. From our initial meeting we felt that this was a professional team that we would feel confident managing the project in our absence. As the work progressed we were kept updated every inch(cm) of the way, by phone, e-mails and photos. We were guided through the whole ‘experience’ with enthusiasm, humour, patience and advice. They proved to be good listeners as we formulated our ideas. The end result was completed on time and is of a high standard with attention to detail; a definite WOW factor! William Bowley and their team have made this a special place to retreat to, and we would have no hesitation in recommending them.

We would have no hesitation in recommending William Bowley to any party. Nick and Nick have been an absolute joy to work with – Well done guys!!!!
Mr & Mrs M Pritchard
December 2012

Gordon & Pat Tillett – July 2014


Click the image above to see a gallery of this project.