FLAT REFURBISHMENT

CANFORD CLIFFS

Burnage Court • Canford Cliffs • Poole


With just one lady owner from new, this outstanding property in Canford Cliffs deserves the best possible rebirth for its next chapter. Commanding the entire first floor within this small block just four prestigious, cliff top apartments, its sheer size and breathtaking outlook hit you as you walk in. Bought by its new owners as a retirement home and ultimately provide their permanent move from Ireland, the property is in need of the full works including full re-plumb and re-wire

Following recommendation, Mr & Mrs Pritchard approached us to tackle the refurbishment of their newly acquired holiday home in Poole. Nestled within the heart of the acclaimed Sandbanks Peninsular, “Fairwinds” was bought as a bolthole to escape the hustle and bustle of a busy life in South Wales. Having sustained a long standing leak in the kitchen, and some somewhat spurious “DIY” attempts the property was in a sorry state, requiring immediate attention.
A new metal frame ceiling throughout enabled a full electrical re-wire, inset spotlights together with acoustic insulation. The old hot water cylinder was replaced with a pressurized “megaflow” cylinder providing a far superior hot water system & with no gas in the block, this was a crucial upgrade, allowing for the installation of the new power shower. The fully tiled bathroom benefits from a newly constructed boiler cupboard & large step in shower area. The rest of the flat is fully re-plastered with all new skirting & architrave and light oak finished doors to complement. Also with absolutely no air extraction from either the kitchen or bathroom, new outside ducting is concealed within the ceiling void – essential, we believe, for open plan living. Night storage heaters are replaced with the client’s desire for low profile under floor heating throughout & with a neatly designed kitchen & breakfast bar, it makes this the perfect weekend retreat by the sea.

CLIENT TESTIMONIAL

We regard it as our very good fortune in the summer of 2013 to have been introduced to Nick Turner and Nick Crick of William Bowley Projects immediately before embarking on a major scheme requiring the total refurbishment of a recently purchased but rather dated apartment. From the beginning they impressed us with well presented plans which were costed in detail. For us it was most important to have the work project managed efficiently as we are based elsewhere in the UK. We were not disappointed. The advice given throughout was sound and the suppliers we were introduced to were equally efficient and eager to please. The two Nicks were always on hand to discuss problems which inevitably arise in such a project and a satisfactory solution was always found. Their courtesy,good humour and patience were inexhaustable even when confronted by an extra unexpected requirement. They take pride in the standard of the work and go to all reasonable lengths to please the client. We would employ them again without hesitation.

We would have no hesitation in recommending William Bowley to any party. Nick and Nick have been an absolute joy to work with – Well done guys!!!!
Mr & Mrs M Pritchard
December 2012

John & Denise Kennedy – Dec 2013


Click the image above to see a gallery of this project.